Ælj på menyen


-Kommer du fra Eidskogen heter det ælj og ikke elg.

  • Filename: 081118 Mat med Max Ivan Ytterfillet av Ælj.mp3

-Kommer du fra Eidskogen heter det ælj og ikke elg. Og i dag skal vi lage æljbiff av yttrefilet, forteller Max Ivan da Radio Kongsvinger igjen er på torsdagsbesøk på Kvernenga.

Retten i dag har Max Ivan valgt å dele opp i mindre porsjoner, det gjør det lettere å tilberede og spise.

Retten serverer han med løk, fløtegratinerte poteter og eventuelt en salat for de som ønsker det.

-Det som er viktig er at smøret er varmt. Det skal frese når vi legger kjøttet i panna, ellers blir kjøttet kokt, sier Max Ivan og legger tre små biff i steikepanna.

-Nå skal de steke til de er rosa inni, og når kjøttet begynner å krølle seg litt, så snur vi det, sier Max Ivan og legger løk sammen med kjøttet i steikepanna.

Og igjen krøller biffen seg og snus en siste gang samtidig som han demper varmen.

-Nå er kjøttet forseglet og skal bare ligge og kose seg, sier han og trekker panna litt vekk fra varmen.

-Et lite tips er å finhakke persille og legge over løken rett før den er ferdig stek. Det gir en annerledes smak, sier han.

-Server gjerne rødvin til, det skader ikke, legger han til.

-Ja, vi som lager ælj som hverdagsmat må jo ha rødvin til, kommenterer Pål-Erik.

-Helt riktig, vi kan ikke drikke rødvin uten ælj, smiler Max Ivan.

 

 

Hør innslaget ved å klikke på lydfila over.

 

BILDETEKSTER:

  1. -På eidskogen heter det ælj og ikke elg, forklarer Max Ivan til Pål-Erik.
  2. Det er viktig at smøret er skikkelig varmt før du legger biffene i steikepanna.

 

 




Annonser