Berntsen-burgeren


Pål-Erik får julegave av Max Ivan.

  • Filename: 201218 Mat med Max Ivan Urteburger med alt.mp3

I dag får endelig Pål-Erik Berntsen sitt største ønske oppfylt da Radio Kongsvinger ankommer Kvernenga der Max Ivan Lindkjølen er i full gang med å forberede julegaven hans.

- Det er jo så mye allergier og allergener vi må passe på når vi lager mat, men denne burgeren inneholder alt det «ulovlige» som finnes. Her er det egg, fløte, mel, salt og alt mulig som ikke er lov å bruke. Alt som ikke skal være med, har vi oppi her. Ikke for å demonstrere men fordi vi hadde lyst til å lage noe som var stikk i strid med alt som er sunt.

Vi spiser så mye gris i desembermåned, så denne har jeg laget på storfe, så får vi se hvordan den blir.

- Jeg må si jeg føler meg beæret som får min egen burger, laget spesielt til meg og jeg gleder meg til å sette navn på den etter hvert gliser Pål-Erik som knapt kan vente til burgeren er ferdig.

- Vi har jo laget Festningsbrød så kanskje vi burde laget et hamburgerbrød av det brødet. Det hadde vært skikkelig relatert til Eidskog og Kongsvinger, sier Max Ivan i det Berntsen-burgeren er klar og tar likså godt og mater Pål-Erik.

-Denne kan jeg trygt sette navnet mitt på, Max Ivan, det kan jeg love deg. Dette er så himmelsk, tusen takk for denne julegaven, smiler Berntsen.

 

BILDETEKSTER:

  1. -Her er det ikke snakk om å lage en sunn burger, sier Max Ivan som er i full gang med å blande ingrediensene til Pål-Eriks julegave.
  2. Deigen er blandet og Max Ivan legger to digre kaker i steikepanna.
  3. Det begynner å lukte himmelsk på kjøkkenet, og Pål-Erik klarer knapt å vente til de er ferdige.
  4. Max Ivan overrekker gaven egenhendig til Pål-Erik som nærmest sikler der han står og venter.
  5. -Værsågod, her er julegaven, smiler Max Ivan og mater Pål-Erik.

Tekst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser