Biff av kronhjort


Det er en oppstemt Pål-Erik Berntsen fra som ankommer Kvernenga, for i dag har Max Ivan Lindkjølen lovet å lage en biff-middag. 

På grillen ligger det allerede poteter og steker mens Max Ivan finner fram et saftig stykke kjøtt.

-I dag blir det hjortebiff av ytrefilet. Her har jeg kronhjort og av den skjærer jeg to centimeter tykke skiver som jeg krydrer og legger på en varm grill. Og til biff må vi ha løk, sier han.

-Nå ligger biffen og koser seg og da legger vi løken oppi. Til dette har jeg tenkt å bråsteike litt salat med granateple som er fantastisk smakfullt, forteller Max Ivan og gir granateplet et par kraftige klemmer med nevene.

-Ved å klemme granateplet før jeg deler det løsner frøene fra fruktkjøttet, sier han.

-Nå er biffen straks ferdig og da er det tid for å steike salaten sammen med granateplet, forteller Max Ivan og legger salaten på grillen.

-Så klemmer jeg granateplet litt brutalt over salaten. Det er grønnsakene i dag, sier han.

-Når det gjelder granateplet så er det kanskje ikke så mange som vet at det er frøene og ikke fruktkjøttet som skal spises, skyter Pål-Erik inn.

-Det er riktig. Og en annen ting, vær forsiktig med de frøene for får du den fargen på klærne, får du den aldri av igjen, sier Max Ivan.

Til denne retten kan du gjerne servere varm focaccia eller annet godt brød.

BILDETEKSTER:

  1. Skjær biffene i to centimeter tykke skiver og strø over krydder på begge sider.
  2. Legg biffene på en godt oppvarmet grill sammen med potetene.
  3. Løk hører med til biff og som vi alle vet nå, er rødløk Max Ivans favorittløk.
  4. Før du deler granateplet gir du det en kraftig klem så frøene løsner.
  5. Med brutal hånd klemmer du frøene over salaten og lar dette steke litt før servering.

Takst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 




Annonser