Bondeomelett


- Det lukter ikke ribbe og pølse...

  • Filename: 061218 Mat med Max Ivan omelett formet som banan (online-audio-converter.com).mp3

Endelig er desember her og Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger ankommer Kvernenga og gleder seg til å smake på julematen, men da han åpner døra, lukter det slett ikke stekt ribbe og julepølse.

På kjøkkenet står Max Ivan Lindkjølen og visper egg, noe Pål-Erik ikke forbinder med jul.

-Vi må ha en god start og i dag tenkte jeg vi skulle lage en bondeomelett. Skåret gulrot, brokkoli og kjøttbiter fra både kalv og storfe. En klatt smør i panna og lar dette surre litt mens vi pisker egg.

-Mat du skal kose deg med må du bruke litt tid på, sier Max Ivan og tømmer eggerøra forsiktig over kjøttet og grønnsakene og lar det stivne litt før han tar en slikkepott og ruller omeletten bort til kanten.

-En omelett skal jo være rund og flat, men gjør du det sånn får den en bananaktig form. Slå av varmen og la omeletten bli ferdig på ettervarmen.

Omeletten kan du gjerne servere en god salat og godt brød til.

BILDETEKSTER:

  1. Her har Max Ivan stekt kjøtt og grønnsaker og er klar til å helle eggerøra over.
  2. Hell eggerøra forsiktig over kjøttet og la de steke forsiktig.
  3. Og som vanlig har Pål-Erik den harde jobben med å smake på rettene.
  4. Værsågod, en skikkelig god bondeomelett som er enkel å lage og smaker godt.

Tekst og foto: Kjell R. Hermansen

 

 




Annonser