Dansk smørbrød med norsk vri


Vi utforderer Max Ivan til å lage en dansk spesialitet.

  • Filename: 140319 Mat med Max Ivan Eidskogsvariant av Dansk Smørebrød.mp3

Det er igjen torsdag og i dag har Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger tenkt å utfordre Max Ivan Lindkjølen på en dansk spesialitet.

-Mange reiser jo til Danmark og jeg ble inspirert til å utfordre deg på det – å lage noe dansk med norsk vri, forteller han da han ankommer kjøkkenet på Kvernenga.

Og Max Ivan er ikke vond å be, men tar utfordringen på strak arm.

-Vi har mange dyktige folk i landene rund oss og de har sine spesialiteter. Så hvorfor ikke lage en norsk versjon av det som kalles dansk smørbrød som består av grovbrød med salat, paprika og tomat, grov lun leverpostei, ristet champignon og bacon, forteller Max Ivan.

Jeg bruker min egen hjemmelagde leverpostei som jeg skjærer to tykke skiver av og legger i steikepanna. De skal bare lunes, ikke stekes, sier han.

Baconet, som er skåret i terninger, stekes i egen panne. Mens det steker skjæres tomat og agurk i skiver og legges det i panna sammen med baconet for å få litt farge og varme.

Litt paprika sammen med salaten.

-Hadde jeg vært dansk hadde jeg brukt rugbrød. Det er sunt og godt for magen, men jeg er norsk og bruker vanlig grovbrød, forteller Max Ivan.

-Og nå kommer det norske, smiler Max Ivan og henter fram seterrømme, for det må være ekte seterrømme, understreker han, som han blander en god kladd med sammen med bacon og baconfettet før han heller det over smørbrødet og pynter med rå løk.

 

BILDETEKSTER:

  1. Bacon skjæres i terninger og grov leverpostei skjæres i tykke skiver.
  2. Legg tomat og agurk sammen med baconet for gi det litt varme.
  3. Et par gode klatter med seterrømme røres ut sammen med baconet.
  4. Legg den lune leverposteien på grovbrød dekket av salat og litt paprika før du heller over rømmen med baconet.
  5. Pynt med rå løk før du serverer.

Tekst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser