Elghakk


Jule- og nyttårsfeiringen er over og vi er tilbake i striskjorta igjen. 

  • Filename: 100119 Mat med Max Ivan Elghakk - RA.mp3

Men det er ikke havrelefse Max Ivan Lindkjølen skal servere i dag da Pål-Erik Berntsen og Radio Kongsvinger ankommer Kvernenga.

Elghakk lages stort sett over hele landet og som en kuriositet kan det nevnes at jo lenger nord du kommer, jo mindre grønnsaker blir det i elghakken.

- Forklaringen på det er at grønnsakene modnes seinere jo lenger nord du kommer, kan Max Ivan fortelle.

-Men i dag skal vi lage eidskogvarianten av elghakk. Kjøttdeigen, som selvsagt er av elg, steiker vi sammen med grønnsaker i terninger og smaker til med elgkraft. Jeg har brukt kålrot og gulerøtter og personlig synes jeg det er viktig å ha med løk, det gir god smak, forteller Max Ivan.

-Kjøttdeig kan fort bli seig, og da er det viktig å ha i litt kraft og la den koke sammen med den. Og det eneste krydderet vi bruker er salt og pepper, sier han.

Som tilbehør kan man bruke potetmos eller kokte poteter i skiver eller terninger, eller brødskiver for dem som foretrekker det.

-Og personlig synes jeg det er godt med sylteagurk og rødbeter til sånn mat som dette, avslutter Max Ivan og serverer Pål-Erik årets første torsdagsrett.

 

BILDETEKSTER:

  1. Løk hører med, det setter god smak, mener Max Ivan.
  2. Tilsett elgkraft og la kjøttdeigen og grønnsakene koke sammen til de er møre.
  3. Legg i poteter og la de varme seg sammen med resten – det gir ytterligere god smak.

Tekst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 

 
Annonser