Champagne må til når det er jubileum, men Pål-Erik er litt bekymret for hjemturen. Men Max Ivan lover at det går bra.

Ettårsfeiring for matprat med Max Ivan


Det er torsdag igjen, men ikke hvilken som helst torsdag. Det er nemlig ettårsdagen for de populære matprogrammene fra Kvernenga i Eidskog.

  • Filename: 251018 Mat med Max Ivan ett år med matspalte.mp3

Hør Radioinnslaget i lydfila øverst i saken.

I dag skal det feires med champagne, lover Max Ivan.

Det har vært mye kjøttretter dette året, men i dag blir det champagnedampet filét av fjellørret.

 

-I dag skal vi feire med champagne på en litt utradisjonell måte, forteller Max Ivan og legger en klatt meierismør i kjelen sammen med hakket gul løk og lar det frese en liten stund.

- Så heller vi i en skvett champagne og lar dette frese litt sammen for å få fram smaken i løken før vi legger filetene forsiktig ned i kjelen, forteller Max Ivan og heller på en liten skvett champagne til og litt hvit pepper før han legger på et lokk av aluminiumsfolie for å holde champagnedampen i kjelen.

 

Pål-Erik gleder seg til å smake, men er litt bekymret for hjemturen. Champagne og bilkjøring etterpå er kanskje ikke så smart, men Max Ivan har råd for det også.

-Alt du får her på Eidskogen er det fullt lovlig å kjøre på grusveger. Det er derfor det er så lite asfalt her. Men det skjer på eget ansvar, spøker han.

 

Nå har ørreten stått og dampet litt og champagnelukten kjennes godt i det Max Ivan heller på en fløteskvett.

 

Til fjellørreten har Max Ivan valgt å servere Pommes Duchesse, på godt norsk knuste poteter med eggeplommer og krydder, som han legger ørreten på.

En klatt meierismør og litt rømme sammen med finhakket salat og rødløk setter en ekstra spiss på retten.

-Så heller vi sausen over, krydrer med litt sitronpepper og sitronmelisse som pynt, smiler Max Ivan og serverer Pål-Erik jubileumsretten.

 

BILDETEKSTER:

  1. Champagne må til når det er jubileum, men Pål-Erik er litt bekymret for hjemturen. Men Max Ivan lover at det går bra.
  2. En skvett champagne – eller to, setter en god smak på dagens rett.
  3. Filetene legges over før et lokk av aluminium forsegler både damp og smak i kjelen.
  4. Men en brenner kan du gi potene en spør skorpe.
  5. Champagnedampet fjellørret. Gratulerer med ettårsdagen!

Tekst og bilder av Kjell R. Hermansen

 

 




Annonser