Flesk og duppe


Husmannskost

I dag, dagen etter Arbeidernes frihetsdag – eller 1. mai om du vil, ønsker Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger seg skikkelig husmannskost. Og hva er vel mer husmannskost enn flesk og duppe, noe Max Ivan Lindkjølen skal lage da Pål-Erik ankommer Kvernenga.

-Jeg vet jo at du kan få kjøpt ferdig rotmos, men jeg er så gammeldags at jeg står og skjærer kålrot, gulrot og poteter og blander dette sammen etter at det er kokt «ihjel». Så tilsetter jeg meierismør og muskat sammen med en skvett fløte og kjører det i mikseren. Så smaker jeg til med salt og hvit pepper til den blir slik jeg vil ha den, forteller Max Ivan.

Flesket skjæres i skiver, gjerne en fingerbredde tykkelse, saltes og pepres før det stekes.

-Duppa skal jo egentlig lages med hvetemel, men vi koker inn fløte og melk og smaker til med stekefettet fra flesket før servering, forteller Max Ivan og legger opp rikelig med flesk, duppe, rotmos, poteter og rørt tyttebær.

-Sånn, da er det bare å hive innpå, sier Max Ivan

 

BILDETEKSTER:

  1. Flesket skjæres i tykke skiver før det krydres og stekes.
  2. Rotmos er godt tilbehør.
  3. Istedenfor hvetemel bruker Max Ivan fløte og melk til å tykne duppa.
  4. En god klatt rørt tyttebær er en selvfølge til denne retten.

Goto og Tekst: Kjell R. Hermannsen

 

 




Annonser