Grillet banan med sjokolade og honning-glaserte eplebiter


Dagens rett som ikke er middag.

Sola varmer godt på Kvernenga der Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger er klar for dagens rett som ikke er middag, men dessert. Denne krever litt tid, så Max Ivan Lindkjølen har allerede gjort klar hovedingrediensen.

-I bananskallet har jeg skåret et «lokk» som jeg ruller bakover i en krøll, det blir nesten som litt pynt i seg selv, smiler han.

Så hakkes sjokolade i passe store biter som han trykker ned i bananen før den pakkes inn i aluminiumsfolie og legges på grillen.

-Bananen trenger litt tid, rundt 20 minutter og aluminiumsfolien vil nå virke som en ovn, forteller han.

Mens bananen ligger og steker skjærer Max Ivan opp et eple i små terninger som han legger på grillen sammen med en klatt honning.

-På den måten blir eplebitene glasert i honningen, men pass på at eplene ikke ligger for lenge, da blir de ødelagt, sier han.

-Hvordan merker du det da? Spør Pål-Erik.

-Det har jeg fortalt før. Det skal være passelig seigt og hvis du klemmer på det kjenner du litt motstand, sier Max Ivan.

Bananen er ferdig og sammen med stekte epler ser det litt mørkt ut, mener Max Ivan som har et råd for det også.

-Jeg har spart litt av eplet som jeg skjærer i biter og pynter med. Da får vi litt farge på det, sier han.

-Sånn, da er det ferdig og nå er det din jobb å smake. Og her er det forbudt å la noe ligge igjen, sier han til Pål-Erik.

 

BILDETEKSTER:

  1. Skjær et «lokk» i skallet før du presser sjokoladebitene ned i bananen.
  2. Pakker du bananen i aluminiumsfolie vil den virke som en ovn.
  3. En klatt honning legges på grillen sammen med eplebitene.
  4. Det er viktig å ikke steke eplene for lenge, da blir det bare graut.
  5. Til pynt og for å få litt farge på retten bruker Max Ivan eplebiter.

Tekst og Foto:Kjell R Hermansen

 

 




Annonser