Grillet fjellørret med wokstekte grønnsaker


I dag innvier Max Ivan Lindkjølen og Pål-Erik Berntsen grillsesongen da Radio Kongsvinger ankommer Kvernenga. Og i anledning sesongen har Max Ivan likså godt flyttet kjøkkenet utendørs og satt opp grillpanna.

  • Filename: 230519 Mat med Max Ivan (online-audio-converter.com).mp3

-Vi nordmenn er verdensmestere i grilling og griller mer enn noen annen nasjon i forhold til folketall og soldager, forteller Max Ivan som i dag har funnet fram norsk fjellørret.

-Til ørreten er det godt med lett ristet focaccia sammen med stekte, eller wokkede grønnsaker som du steiker i den sausen som kommer fra ørreten, forteller Max Ivan.

Ørreten fileteres og krydres lett før den legges på panna. Pass på temperaturen så det ikke blir svidd.

-Blomkål og brokkoli skjæres i skiver og legges på grillen og da blir det likt ferdig med ørreten. Jeg har også lagt på grønn asparges, for det synes jeg er godt, sier Max Ivan og serverer sesongens første rett til Pål-Erik.

BILDETEKSTER:

  1. Filetene tas ut av ørretsiden. Pass på å få med fettet, det gir ekstra smak til retten.
  2. Etter å ha krydret ørreten legges den i panna. Har du ikke grillpanne, går det like bra med vanlig grill, bare legg folie på rista så ikke sausen fra fisken forsvinner.
  3. En av Berntsens favoritter er stekte tomater, og selvsagt etterkommer Max Ivan ønskene hans.
  4. Både grønnsakene og focacciaen får smak fra fiskesausen og nå er det rett før maten er klar til servering.
  5. Få å se om fisken er ferdig, forklarer Max Ivan, så kan du sjekke om den deler seg på denne måten.
  6. Max Ivan ønsker Pål-Erik velkommen til åpningen av grillsesongen på Kvernenga.

Takst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 




Annonser