Hornkjøltårnets venner i Eidskog er nominert til kulturminnedagsprisen 2018


Styret i Kulturvernforbundet har i forkant av årets kulturminnedager nominert fem lokale arrangører til den gjeve Kulturminnedagsprisen på kr. 30 000,-. Prisen vil bli delt ut til en av de nominerte under årets kulturminnedager.

De fem nominerte til Kulturminnedagsprisen 2018 er:

1. Kulturminnedag på Fosenkaia v/Trondhjem kystlag i Trondheim
2. Kulturminnedagen «TYPISK NORSK –IKKE BARE NORSK» v/ Hof historielag i Eidsfoss, Vestfold
3. Lågdalsmuseets store gårds- og håndverksdag i Kongsberg, Buskerud
4. Kulturminnedag 2018 – Hornkjøltårnet i Eidskog, Hedmark v/ Hornkjøltårnets venner
5. Rosemåling og andre handverkstradisjonar i Os (Lyngheim, Hordaland)

I en pressemelding står det at Hornkjøltårnets venner ble startet i 2018 og skal virke for restaurering og framtidig drift av det gamle branntårnet på Hornkjølberget fra 1942. Det er et unikt kulturminne og kommunens høyeste punkt 434 moh. Tårnet er brukt i uminnelige tider som vardeplass, turmål og landemerke. Kulturminnedagene markerer en start for arbeidet som skal legges ned med restaurering og ytterligere tilgjengeliggjøring av Hornkjøltårnet.

DNT-Kongsvinger og Eidskog skal merke nye stier i området, slik at dette viktige kulturminnet bli lettere tilgjengelig. En av et titalls varder som er i området skal også merkes som en del av arrangementet. Det er satt opp gratis buss fra Skotterud
sentrum, Bygdekvinnelaget serverer tradisjonsrik mat og det er lagt opp en kunnskapskonkurranse langs stien, der man som deltaker kan vinne premier som er i tråd med 100-årsjubileet for Hans Børli 2018. Flykningetjenesten og barn og unge er spesielt invitert til å delta på arrangementet.

Juryen er enig om at Hans Børli hadde rett: «Der skulle vi ha vøri!»

For ytterligere informasjon og program:
- http://kulturvern.no/kulturminnedagene/arrangementer/?id=11294738

 

 
Annonser