Kanelmarinert hjortefillet


Endelig er det torsdag igjen og turen går som vanlig til Kvernenga der Max Ivan har noe spennende på menyen. 

  • Filename: 181018 Mat med Max Ivan Hjort med kanel.mp3

For i dag skal Max Ivan servere noe så uvanlig som kanelmarinert hjortefilét.

-Ja, det nærmer seg jul, så da må vi finne fram et julekrydder, forteller Max Ivan som mener det en selvfølge å krydre hjortekjøtt med kanel.

- Vi bruker jo kanel sammen med sukker, blant annet på risgrøt og eplekake, altså søtt og kanel. Hjortekjøttet har en viss sødme i seg, så derfor kanel, forteller Max Ivan.

-Smør kjøttet inn med olje eller smeltet smør og dryss på kanel. Kanel smelter i fett og olje og blir en fin marinade til kjøttet. Men ikke bruk for mye kanel, da vil smaken bli som å suge på gamle kobbermynter, advarer Max Ivan.

Skjær gulrøtter i terninger og stek sammen med poteter og litt løk som du krydrer med salt og pepper. Mens du legger opp kjøttet og grønnsakene, tilsetter du olje og kremfløte i panna og lar det redusere seg litt før du heller over kjøttet.

Legg til slutt på en klatt rørte tyttebær og rømme.

For å høre hele innslaget, trykk på lydfila i saken.

 

Neste torsdag er det et aldri så lite jubileum for Radio Kongsvingers matprogram og det skal selvfølgelig feires med champagne. Men kanskje ikke på den måten du har tenkt deg.

 

Bilde 1:

Om litt er maten klar. Max Ivan serverer Pål-Erik dagens rett, kanelmarinert hjortefilét.

Bilde 2:

Gulrøtter er godt tilbehør til denne retten.

Bilde 3/Hovedbilde:

Krydre med kanel, men ikke for mye, advarer Max Ivan.

Bilde 4:

Det er servert. God appetitt!

 

Tekst og Bilder: Kjell R. Hermansen

 

 




Annonser