Karbonade fylt med grønnsaker


- En anseelig klatt med karbonadedeig.

  • Filename: 240119 Mat med Max Ivan kjøttpudding med grønsaker.mp3

Det er igjen torsdag og da Pål-Erik Berntsen og Radio Kongsvinger entrer kjøkkenet til Max Ivan Lindkjølen på Kvernega står han og former en anselig kladd med karbonadedeig.

Smør, rapsolje og rødløk ligger allerede og godgjør seg i steikepanna før han legger halvparten av karbonaden over det hele.

-I tillegg har jeg strimlet litt løk som jeg legger oppå karbonaden samtidig som grønnsakene, kålrot, gulerøtter og agurk freser i steikepanna. Agurken tilfører fuktighet, som jeg har nevnt flere ganger, forteller Max Ivan.

-Mens dette står og godgjør seg i steikepanna gjør jeg klar den andre karbonaden, den skal være litt mindre enn den andre, sier han.

-Hvorfor det? spør Pål-Erik.

-For da kan man brette opp kantene så karbonaden blir tett, forklarer Max Ivan og legger grønnsakene på karbonaden før han legger på «lokket» og klapper kantene godt til så hele karbonaden blir tett.

-Nå skal jeg bare finne en større steikespade så jeg får snudd karbonaden og stekt den på andre siden, sier han.

-Ja, den er jo nesten like stor som steikepanna, smiler Pål-Erik.

-Nå skal den inn i steikeovnen for å bli ferdig. Jeg setter den inn når ovnene er rundt 60 grader og når den har nådd rett temperatur, omtrent 170 grader, er den ferdig. Velger du å sette den inn i varm ovn, rundt 170 grader, så tar det omtrent et kvarter til den klar til servering. Så værsågod, håper det smaker, sier Max Ivan.

 

BILDETEKSTER:

  1. Et godt råd er å fukte fjøla før du former karbonaden, da setter den seg ikke fast, sier Max Ivan.
  2. Legg de stekte grønnsakene på karbonaden.
  3. Så legger du over den andre delen og tetter karbonaden før du snur den og steker den på andre siden og deretter lar den steke ferdig i steikeovnen.
  4. Dette er skikkelig turmat, men kan selvfølgelig også serveres som vanlig middag.
  5. Og igjen er det Pål-Eriks lodd å prøvesmake dagens rett – som uten noen som helst tvil får godkjent.

 

 
Annonser