Kjøleskapsrens og krøllete pølser


Det er fælt at vi kaster så mye mat, vær heller litt kreativ og bruk restene, oppfordrer Max Ivan Lindkjølen

Det er fælt at vi kaster så mye mat, vær heller litt kreativ og bruk restene, oppfordrer Max Ivan Lindkjølen da Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger ankommer Kvernenga.

På grillen ligger det allerede noen pølser og godgjør seg på grillen.

-I en familie er det både store og små og for å ha det litt moro, skal jeg lage krøllepølser til de yngste, forteller Max Ivan og viser hvordan det gjøres.

I hver ende av wienerpølsene som han har delt i to, snitter han et par centimeter inn på endene tvert over og 90 grader i mot som et kryss. Det samme gjør han i andre enden, men slik at vinklene ikke er rett på.

-Grillen er god og varm og når vi legger pølsene på, så vil de krølle seg og se nærmest ut som små blekkspruter, forteller Max Ivan.

-Oi, det gikk fort at de krøllet seg, utbryter Pål-Erik.

Pølser og grillmat er egentlig fort gjort å lage, det som tar tid er å plukke fram det man skal ha, sier han og finner fram bratwurst, den berømte Eidskogpølsa med elgkjøtt og hjortepølse.

-Jeg liker å lage noen snitt i pølsene, da åpner de seg. Og hvis du vil kan du lage ostepølse eller løkpølse. Snitt pølsene på langs og legg i ost eller løk.

-Og nå kommer det jeg kaller for «kjøleskapsrens», forteller Max Ivan som har vært og kikket i kjøleskapet.

-Der fant jeg et halvt blomkålhode, litt brokkoli og rødløk og noen asparges som jeg finhakker og legger på grillen. Og så fant jeg et eple som jeg også finhakker, men det legger jeg på helt til slutt, forteller han.

-Men hvorfor hakker du ikke eplet sammen med det andre, spår Pål-Erik.

-Nei, for da blir det bare graut, svarer Max Ivan som helt til slutt legger en god klatt kryddersmør på plata og lar det langsomt smelte sammen med grønnsakene før alt er klar til pølsefesten.

 

BILDETEKSTER:

  1. Max Ivan er i full gang med å grille pølser da Pål-Erik ankommer Kvernenga.
  2. I hver ende av wienerpølsene som han har delt i to, snitter han et par centimeter inn på endene tvert over og 90 grader i mot som et kryss.
  3. Slik skal pølsene se ut i hver ende før du legger dem på grillen.
  4. På noen få sekunder har pølsene krøllet seg og ligner små blekkspruter.
  5. Lag noen snitt i pølsene, da blir de fortere varme og får samtidig et fint utseende.
  6. Etter å ha laget et snitt langs pølsa kan du fylle den med hva enn du liker. Her bruker Max Ivan fylt rødløk.
  7. Legg en klatt kryddersmør på plata og la det smelte sammen med de finhakkede grønnsakene før du til slutt legger på det finhakkede eplet.

Tekst og foto: Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser