Kjøttpudding med grønnsaker


Noe alle liker, og særlig unger, er kjøttpudding. 

Men mange unger er ikke så glad i grønnsaker og det har Max Ivan Lindkjølen tenkt på da Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger dukker opp på Kvernenga.

-Jeg er så heldig at jeg får lage mat til en del barnehager og skoler og det vi merker er at gammeldags kjøttpudding er populært. Men så er det mange som ikke er like glad i grønnsaker og da har vi gjort det slik at vi blander inn grønnsaker i farsen. Jeg har brukt gulrot, kålrot og sellerirot. Dette steker vi ovnen og serverer med poteter og en god, brun saus. Dette er en slager for barn, sier Max Ivan.

-Men hvorfor blander du grønnsakene i farsen, spør Pål-Erik.

-Både voksne og unger bør spise mer grønnsaker. Hvis dem ikke kan eller vil spise dem reine er det bedre å ha det i farsen. Da lærer de seg til å like grønnsaker, sier Max Ivan.

-Denne serveres uten pynt og stæsj, men gjerne med litt tyttebær. Da er ungene fornøyd, men også voksne liker denne retten. Og siden jeg ser på deg som forholdsvis voksen, får du også smake i dag, smiler Max Ivan og serverer Pål-Erik dagens middag.

 

BILDETEKSTER:

  1. Kjøttpuddingen stekes til kraften er helt blank. Da er den ferdig, forklarer Max Ivan.
  2. For å få ungene til å spise grønnsaker blander Max Ivan inn ulike grønnsaker. Her har han brukt gulerøtter, kålrot og perillerot.
  3. En god og tykk saus hører med, da kan ungene kna potetene ned i sausen og kose seg.
  4. En enkel men velsmakende rett uten pynt og stæsj. Akkurat slik ungene vil ha det.

Tekst og bilder: Kjell R. Hermannsen

 

 
Annonser