Kyllingfrikassé


Påsken er over, hva gjør vi med restene

  • Filename: 250419 Mat med Max Ivan Kyllingfrikasse (online-audio-converter.com).mp3

Påsken er over og mange har gjerne igjen en del restemat som alt for ofte blir kastet. Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger er intet unntak.

-I dag har jeg tatt med en halv kylling jeg fant i kjøleskapet etter påsken. Enten hadde jeg spist den som den er eller kastet den, sier han og spør Max Ivan Lindkjølen om man kan lage noe av det halve fjærkreet.

-Ja visst kan man det. Mat som har ligget noen dager i det krydderet de er stekt i og godt pakket inn, kan selvsagt brukes. Så hvorfor ikke lage en kyllingfrikassé i dag, sier han.

- Du har sikkert mer i kjøleskapet du ikke vet om. Her har jeg funnet fram paprika, løk og gulerot som jeg har skåret opp. Dette steker jeg i en god klatt smør før jeg tilsetter litt fløte. Da har man straks en god frikassésaus, sier Max Ivan.

-Kyllingen din har jeg skåret i strimler som steker i panna. Til dette kan du servere potetmos, kokte poteter, ris eller ristet brød og lefser. Egentlig hva du vil, sier Max Ivan og serverer Pål-Erik.

-Her har du nesten et gratis måltid av restene dine fra påsken. Det er bare litt kreativitet som skal til, smiler Max-Ivan.

BILDETEKSTER:

  1. Grønnsakene stekes i en god klatt smør og tilsettes fløte, så har man en fin frikassésaus.
  2. Kyllingkjøttet skjæres i strimler og stekes i egen steikepanne. Disse strimlene skal brukes til «topping».
  3. Resten av kyllingen kan surres sammen med grønnsakene og sausen.
  4. Så er det tid for servering og kyllingstrimlene legges på.
  5. -Se her hva vi fikk til med restene du hadde i kjøleskapet, sier Max Ivan til Pål-Erik.

Tekst og bilder Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser