Laksesnitzel med pasta og tomatsaus


-Dette kan da ikke være fisk?

  • Filename: 280319 Mat med Max Ivan, Tomatisert Laks (online-audio-converter.com).mp3

En alltid like sulten Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger ankommer Kvernenga der Max Ivan Lindkjølen venter med dagens rett – en rett Pål-Erik egentlig ikke er så begeistret for.

-I dag hadde jeg tenkt å lage noe med fisk og har valgt laksesnitzel som bare blir frest i litt olje. Den serverer vi med ristet pasta sammen med stekt aubergine og andre brødfrukter.

Men først skjærer Max Ivan vekk en del av fettet.

-Det gjør jeg fordi noen reagerer på at det er fett på fisken og det smaker heller ikke fisk, sier han.

Etter at fettet er fjernet skjæres laksefileten i to tynne skiver og krydres før de legges i en godt varm steikepanne.

I en annen panne ligger brødfruktene, tomatene og sausen og koser seg mens laksen blir ferdig.

-Fisk skal ikke steike lenge, og nå skal jeg vise deg et lite triks, sier Max Ivan.

- Klemmer du forsiktig på fisken så ser du at den skiver seg, da er den medium stekt. Når skivene løsner, er fisken ferdig, sier Max Ivan og gjør klart til å riste pastaen.

-Det er veldig fint å bruke panna vi har stekt fisken i til å steike pastaen i, sier han finner fram ei flaske champagne og heller over en god skvett.

- Dette blir supergodt, sier Max Ivan og serverer en skeptisk Pål-Erik dagens rett.

Men er man med i et matprogram får man ofre seg litt og smake på det som blir servert.

-Vel, jeg er generelt skeptisk til fisk men får vel smake, sier Pål-Erik og tar første biten.

Etter et par tygg og noen biter til utbryter han overrasket:

-Dette kan da ikke være fisk, for det smaker ikke som fisk, smiler han og langer innpå.

 

BILDETEKSTER:

  1. Godt verktøy er halve jobben og skal du skjære fiske eller kjøtt må man ha skarpe kniver, sier Max Ivan.
  2. Lakseskiven deles i to før den krydres og steikes.
  3. Fisk skal aldri steke lenge, da blir den tørr. Når fisken skiver seg er den ferdig stekt.
  4. Rist pastaen i stekefettet fra laksen og tilsett champagne eller hvitvin, det gir nydelig smak til fisken.
  5. Fisk er ikke livretten til Pål-Erik Berntsen men her blir han positivt overrasket. -Dette er ikke fisk, for det smaker ikke fisk, sier han.

Tekst og foto: Kjell R. Hermansen

 

 




Annonser