Lammekoteletter


Vinterferie mat i dag

  • Filename: 210219 Mat med MAx Ivan Lammekotleter.mp3

Vi er midt i vinterferien og Pål-Erik Berntsen er spent på hva Max Ivan Lindkjølen skal by på i dag da han ankommer Kvernenga.

-Siden det er vinterferie synes jeg vi skal kose oss litt ekstra, er du ikke enig, spør Pål-Erik og Max Ivan nikker samtykkende.

-Jeg hadde en lammekaret liggende og da tenkte jeg at vi lager lammekoteletter, for det er mer lettvint, forteller Max Ivan som allerede er i full gang med å steike kotelettene.

-Å lage koteletter gjør det lettere å ta de med seg ut på grillen om det er grillvær, sier han.

Sammen med kotelettene har han lagt brokkoli, potetbåter og finhakket kinesisk hvitløk i steikepanna.

-Når saften begynner å sive opp på kotelettene er det på tide å snu dem og så senker jeg varmen og drar alt til en side i steikepanna før jeg legger skiver av reddish oppi og lar dem varme seg litt før alt er ferdig til servering, sier Max Ivan og overlater som vanlig smakingen til Pål-Erik.

 

BILDETEKSTER:

  1. I dag serverer Max Ivan Lindkjølen lammekoteletter.
  2. Sammen med kotelettene steiker Max Ivan brokkoli, potetbåter og finhakket kinesisk hvitløk.
  3. Mot slutten av steiketiden senker Max Ivan varmen og legger i skivet reddish.
  4. Steikesjyen inneholder masse god smak som kan brukes istedenfor saus.

Tekst og Bilder: Kjell R. Hermansen

 

 




Annonser