Lun salat med krepsehaler og reker


Noe lett å spise for å forberede kroppen til all julematen som skal fortæres.

  • Filename: 151118 Mat med Max Ivan Lun salat.mp3

Torsdag betyr ny matglede på Kvernenga hos Max Ivan, og siden det nærmer seg jul, vil Pål-Erik ha noe lett å spise for å forberede kroppen til all julematen som skal fortæres.

- Alle store idrettsutøvere forbereder seg, så det må vi også gjøre, mener han.

-Ja, det må vi, så i dag tenkte jeg å lage en variant av en lun kalkunsalat jeg fikk en gang og som smakte veldig godt, forteller Max Ivan.

Grunnlaget for retten er en helt vanlig blandet salat bestående av isbergsalat, tomater, agurker og ellers det man liker.

-Så har vi i olje i steikepanna, jeg bruker druekjerneolje for den tåler litt mer temperatur, sammen med rødløk, pære og gulrot. Dette lar vi stå og kose seg til det blir litt crispy – eller mye crispy. Det bestemmer du selv, sier Max Ivan.

- Og hvis du hører nå, så nærmest koker det i steikepanna. Da har smaken på pæra kommet ut og jevner seg med alt sammen. Da legger vi over rekene og krepsehalene og tilsetter salt og pepper, gjerne litt sitronpepper også. La ikke rekene og krepsehalene ligge for lenge for da blir de tørre. Ta panna vekk fra plata og la de ta til seg varme. Så legger vi på i en klatt med seterrømme til slutt.

Salaten legges på en tallerken og innholdet fra steikepanne helles forsiktig over.

-For å spisse smaken kan du legge på en physalis som forøvrig inneholder ti ganger mer C-vitaminer enn en appelsin, sier Max Ivan.

Server gjerne nystekt foccasia med hvitløkssmør til denne salaten, avslutter han.

Og når salaten er fortært er det bare å forberede kroppen på det som skal komme. For neste torsdag går Matprat med Max Ivan inn i julemodus og da er det alt annet enn mager kost som står på menyen.

 

BILDETEKSTER:

  1. Rødløk, gulrot og pære freses i steikepanna til det er crispy.
  2. Krepsehaler og reker smaker fortreffelig i en lun salat.
  3. Legg krepsehaler og reker i panna, men ikke la de ligge for lenge. Da blir de tørre.
  4. Salaten er klar - vel bekomme!
  5. Neste gang er det blant annet denne skrotten som skal forvandles til julemat, forteller Max Ivan.

 

 
Annonser