Mitt skip er lastet med...


Den gamle barneleken var i tankene til Pål-Erik da Radio Kongsvinger igjen tok turen til Kvernenga og Max Ivan for en liten matprat. Og Max Ivan tok utfordringen på strak arm.

  • Filename: 011118 Mat Med Max Ivan Medisterkaker og melon_0.mp3

Tekst og foto: Kjell R. Hermansen

-Vi har laget lite av spesielle barnemenyer og når du først nevner den sangen, så hvorfor ikke lage et skip, spør han retorisk og finner fram en honningmelon som han skjærer en båt av.

Sammen med jordbær, små medisterkaker og gulerot får han melonbåten til å se ut som en fullrigger etter hvert.

-Og så vet jeg av erfaring at unger er veldig glad i grillet mais, forteller han og laster inn et par maisbiter i skipet også.

-Men det å ha medisterkaker sammen med melon er nytt for meg, sier Pål-Erik og ser litt skeptisk på fullriggeren foran seg.

-Ja, men medister smaker lite, så det å krydre det og ha det sammen med melon gjør at det blir fuktighet og det smaker faktisk god, bedyrer kokken.

-Og unger spiser melon, det synes de er godt, så da går kjøttet med samtidig. Og denne menyen bør alle unger like, sier Max Ivan og serverer Pål-Erik dagens lille rett som må si seg enig med Max Ivan.

-Dette smakte faktisk overraskende godt, utbryter han da siste last er losset fra skipet og bare mastene står igjen på dekket.

 

Klikk på linken og hør hele innslaget.

 

BILDETEKSTER:

 

  1. Max Ivan er en erfaren båtbygger og her monterer han første masten på fullriggeren.
  2. Grillet mais er noe de aller fleste unger liker, hevder Max Ivan.
  3. Og her er Max Ivans skip – lastet med melon, jordbær, små medisterkaker og gulrot.
  4. Selv om det er en barnemeny er det ingen ting i veien for at voksne også kan spise denne retten.

 

 
Annonser