Ostegratinert hjortemedaljong


Ingen forhåndsvarsel i dag

  • Filename: 070319 Mat med max ivan medaljong.mp3

Vanligvis har Pål-Erik Berntsen en viss peiling på hva han får servert hos Max Ivan Lindkjølen når Radio Kongsvinger tar turen til Kvernenga, men i dag er han i tvil om hva Max Ivan holder på med ute på kjøkkenet.

-I dag skal du få noe vi aldri har laget før, tror jeg. Det blir wokstekte grønnsaker og noe du kanskje aldri har smakt før, nemlig ostegratinerte hjortemedaljonger, forteller Max Ivan som står og skjærer passe tykke skiver av en ytrefilet.

-Disse skal vi nå steike i smør og krydre og når vi etterhvert skal legge på osten senker vi varmen og legger over aluminiumsfolie, forteller han.

Grønnsakene, som består av gulrot kålrot reddish og brokkoli og tomat, woker jeg i en egen kjele sammen med olje og løk. Urtepotetene, som jeg krydrer med estragon, det setter god smak, steker vi etterhvert sammen med hjortemedaljongene. Da får de koke i kjøttsaften fra medaljongene som inneholder masse god smak. Paprikakrydder gir også god smak og setter en fin farge på potetene, forteller Max Ivan og legger medaljongene på grønnsakene.

-Sånn, værsågod. Håper det smaker, smiler han til Pål-Erik.

 

BILDETEKSTER:

  1. Ytrefileten skjæres i passe tykke skiver.
  2. Grønnsakene wokkes i egen kjele mens medaljongene stekes.
  3. Urtepotetene stekes sammen med medaljongene og etter at osten er lagt på, legges et lokk av aluminiumsfolie over slik at osten smelter.
  4. Grønnsakene, som består av gulrot kålrot reddish og brokkoli og tomat, wokkes sammen med olje, løk og krydder.

 

Tekst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser