På studietur i FN


Lokale lærere har studert FN, og var med på historisk øyeblikk.

  • Filename: 05. april Lærere i FN.mp3

Magne Stolpnessæter og Martine Bøgwald er lærere ved Øvrebyen videregående skole i Kongsvinger. Denne uka har de vært på studiereise til FN i New York, sammen med 14 andre lærere fra hele landet. Det er FN-sambandet som arrangerer.

- Vi har lært mye om hvordan FN fungerer og hvordan internasjonal politikk blir til. Det er veldig nyttig å ha sett dette med egne øyne når vi skal undervise elevene om internasjonale spørsmål, sier Magne Stolpnessæter og Martine Bøgwald er lærere ved Øvrebyen videregående skole.

I New York ble de tatt i mot av den norske FN-delegasjonen som hadde laget et innholdsrikt program for deltagerne. De ble også bedre kjent med FNs hovedorgan som FNs sikkerhetsråd og FNs generalforsamling, samt noen av FNs underorganisasjoner.

Inspirasjon til undervisningen

Lærerne kommer fra åtte ulike FN-skoler, dette er medlemmer av FN-sambandets skolenettverk. Studiereisen arrangeres i samarbeid med den norske FN-delegasjonen i New York, og er en mulighet for norske lærere til å få førstehåndskunnskap om FN.

- Vi håper studiereisen kan inspirere lærerne til å bringe FN-kunnskap ut i klasserommene og vekke politisk og global interesse blant ungdom. Verden rykker stadig nærmere norske klasserom, vi trenger et sterkere globalt perspektiv i undervisningen, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet.

Studietur hever kompetansen om FN

16 lærere får hvert år et unikt tilbud om å oppleve FN på nært hold. Gjennom en studietur til New York får lærerne kunnskap og forståelse for FNs arbeid og internasjonale spørsmål. Deltakerne besøker den norske FN-delegasjonen og lærer om hvordan Norge jobber i FNs ulike fora. Her får de også omvisning i FN-bygningen, møte med FN-organisasjoner og lærerne får være med på møter i Sikkerhetsrådet eller i Generalforsamlingen.

Erfaringene de får med seg hjem bygger kompetanse på skolene om internasjonale spørsmål, og gjør undervisningen aktuell og inspirerende for elevene.Tilbudet er forbeholdt FN-sambandets medlemsskoler.

 

 
Annonser