Pannekaker med honningmarinert frukt og vaniljeis


I dag går vi rett på desserten når Pål-Erik ankommer Kvernenga.

I dag går vi rett på desserten når Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger ankommer Kvernenga der Max-Ivan Lindkjølen allerede er i full gang med å steke pannekaker.

-Ja, i dag må vi ha dessert og jeg synes det er moro å lage dessert på grillen. Veldig ofte bruker vi ananas og meloner, men i dag har jeg tenkt å bruke pære og eple, sier han.

Og mens pannekakene godgjør seg på stekeplata, hakker han en pære i små terninger.

-Pannekakene er straks ferdige så de legger jeg litt på siden mens jeg steker pærene i fettet som pannekakene er stekt i. Se her, nå er alt smøret som jeg har stekt pannekaken i borte. Det er inne i pærekjøttet, forteller Max Ivan og strekker seg etter en krukke med gyllent innhold.

-Selvfølgelig bruker vi en av våre lokale honningprodusenter, forteller han og heller en god porsjon honning over pærene og legger samtidig på epleterningene og lar det hele surre sammen en liten stund før han legger fruktblandingen på pannekakene, ruller de sammen og serverer det hele sammen med vaniljeis.

 

BILDETEKSTER:

  1. Mens pannekakene stekes skjærer Max Ivan en pære i små terninger.
  2. Pæreterningene legger han på grillen og lar de steke i smøret etter pannekakene.
  3. Et eple skjæres også i små terninger, men vent med å legge det på grillen, ellers blir de til mos.
  4. Det er nesten synd at man ikke kan lukte maten gjennom radioen, for når Max Ivan heller på honningen sprer det seg en fantastisk lukt over hele området.
  5. Nå kan du tilsette eplene og la de bli varme.
  6. Legg på frukten og rull pannekakene sammen.
  7. Til denne retten passer det veldig godt med vaniljeis.

Tekst og foto: Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser