Pasta med kjøttsaus


Mat for de feste

  • Filename: 280219 Mat med max Ivan pasta og kjøttsaus.mp3

Pål-Erik Berntsen i Radio Kongsvinger er igjen på vei til Max Ivan Lindkjølen på Kvernenga og i dag blir det noe de aller fleste liker, og da særlig de yngre.

-Ja, i dag blir det kjøttsaus med pasta, kan Max Ivan fortelle.

-Jeg bruker kvernet kjøttdeig og grønnsaker som jeg freser i steikepanna. Mot slutten tilsetter jeg tomatpure for å få litt farge og en god smak, sier Max Ivan.

-Ja, jeg ser du bruker tomatpure og ikke ketsjup som mange gjør. Hva er forskjellen, egentlig, spør Pål-Erik.

 -Tomatpure er mer renere enn ketsjup som er spedd ut og kokt. De aller fleste tomatpureene du får i butikken i dag er rå og må steikes eller kokes for å få ut råsmaken. Og så jevner den seg mer. Bruker du ketsjup blir den tynnere, forklarer Max Ivan og tilsetter fløte – som både hever smaken og gjør kjøttsausen enda fyldigere.

-Til denne retten kan du også servere en god salat, men den står også bra alene, sier Max Ivan som har valgt pastaskruer til dagens rett.

-Det er litt enklere å spise en lang pasta, sier han og serverer som vanlig dagens rett til Radio Kongsvingers egen testsmaker.

 

BILDETEKSTER:

  1. Pastaen har Max Ivan kokt på forhånd og før den skal serveres freser han den lett i en kasserolle med litt krydder.
  2. Når kjøttsausen har fått godgjort seg og kjøttet er mørt tilsettes en skvett fløte.
  3. Tomatpure tilsettes for bedre smak samt at den jevner sausen.
  4. Når alt er ferdig, er det bare å servere retten som den er eller med en god salat til.

Tekst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 




Annonser