Pepperbiff med rosépeppersaus


Av elg.

  • Filename: 040419 Mat med Max Ivan, Pepperbiff av elg.mp3

Hos Max Ivan Lindkjølen på Kverenga freser det allerede i steikepanna da Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger ankommer.

På benken har han allerede skåret tykke skiver indrefilet av elg som er rullet i pepper.

-I dag blir det pepperbiff med ristet brokkoli, løk, tomatskiver og urtestekte poteter og en god rosépeppersaus, forteller Max Ivan.

-Panna skal alltid være varm når vi legger i kjøtter så det danner seg ei hinne på kjøttet. Nå er det viktig at vi har varm panne, hvis ikke blir kjøttet kokt og det kaller vi ikke biff, sier Max Ivan og legger i potetene og lar dem steke sammen med biffene.

-Den safta som renner ut fra biffen går inn i potetene og gir ekstra smak. Og nå skrur vi ned varmen og lar de stå og kose seg.

-Det er lett å få gode vaner når man er på besøk hos deg, smiler Pål-Erik.

- Men hvordan vet man når biffen er ferdig inni?

-Når blodet kommer opp på den ene siden snur du biffen, og når det kommer opp på den andre siden er den medium stekt, forklarer Max Ivan og trekker panna litt til side og lar den stå en stund.

-Da kan du kjenne på biffen og om kjøttet gir litt motstand så er den ferdig, forteller Max Ivan og begynner å skjære løk som han deretter legger i steikepanna sammen med kjøtt og poteter.

Mens biff og poteter gjør seg ferdig stekes brokkoli i en god klatt smør til brokkolien har trukket til seg alt fettet.

Så er det tid for å lage rosépeppersaus som jeg lager på en kraft tilsatt fløte og lar dette koke inn. Så tilsetter jeg en skvett rødvin og lar det koke ut før jeg heller sausen over biffen og potetene, sier Max Ivan og ønsker Pål-Erik god appetitt.

BILDETEKSTER:

  1. Tykke skiver indrefilet av elg rullet i pepper ligger klar til steking mens Max Ivan skjærer brokkoli i passe biter.
  2. Det er viktig å ha varm steikepanne, da får kjøttet en hinne som holder kraft og smak inni kjøttet og gjør at det ikke blir tørt.
  3. Urtekrydrede poteter legges i panna sammen med biffene og olje helles over.
  4. Max Ivan forklarer hvordan man kan kjenne om biffene er ferdige. -Gir kjøttet litt motstand når du klemmer på dem er de ferdige, sier han.
  5. Mot slutten av steketiden legges løk i steikepanna, noe som gir ekstra god smak og serveres sammen med retten.
  6. Når rosépeppersausen og fløten har kokt inn og begynner å bli seig, tilsettes en god skvett rødvin.

Tekst og bilder: Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser