Ristet scampi med safranris


Siden jula er over og de fleste begynner kanskje å bli litt matleie, har Max Ivan forberedt en enkel men smakfull rett.

  • Filename: 030119 Mat med Max Ivan Scampi.mp3

Det er torsdag i juleuka og Pål-Erik Berntsen i Radio Kongsvinger er på plass på Kvernenga hos Max Ivan for å nyte nok et kulinarisk måltid. Siden jula er over og de fleste begynner kanskje å bli litt matleie, har Max Ivan forberedt en enkel men smakfull rett – scampi på en seng av salat og safranris.

-Vi bruker gurkemeie i dag, men safran høres mye finere ut, smiler Max Ivan og legger en klatt smør sammen med litt raps- eller solsikkeolje i steikepanna.

-Så tilsetter du hakkede urter, hvitløk og chili og freser det i steikepanna før du legger i scampien som jeg har snittet på langs. Da bretter den seg ut og ser finere ut når den er stekt, forteller Max Ivan og slenger i en neve vanlige reker også. Men ikke stek scampien og rekene for lenge, da blir det tørt, forteller Max Ivan før han legger scampi og reker over på en seng av gyldengul stekt ris sammen med en enkel salat med mais og heller over resten fra steikepanna.

-Skulle vi hatt en saus på denne ville jeg tatt vanlig seterrømme og pisket den litt tynn og tømt over, legger han til.

BILDETEKSTER:

  1. Snitt scampien på langs, så vil den krølle seg i steikepanna.
  2. Stek ris sammen med safran eller gurkemeie.
  3. La scampien og rekene frese sammen med det urter, chili og hvitløk. men ikke for lenge, da blir det tørt.
  4. Serveres på en seng av ris og salat. Hell resten over og server.
  5. Ristet scampi med «safranris».

Tekst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 




Annonser