Roastbiff med potetsalat


Slipp stress på hytta når du kommer fram.

  • Filename: 170419 Mat med Max Ivan, Roastbiff tallerken (online-audio-converter.com).mp3

Vi har kommet til den stille uken, og denne gang er Pål-Erik Berntsen og Radio Kongsvinger hos Max Ivan Lindkjølen på Kvernenga onsdag, dagen da de aller fleste reiser på påskeferie.

Og for å slippe å stresse med mat når du kommer fram, foreslå Max Ivan en enkel rett som kan lages hjemme før du reiser.

-Av erfaring vet jeg at mange drar til fjells i dag, og da er det fint å kunne forberede en rett som man kan ta med seg, forteller Max Ivan.

Og siden det er påske, blir det en «luksus-tallerken» med roastbiff av herefordkveg.

-Jeg har brukt ytrefile som jeg har krydret og stekt på 80 grader i 6 timer. Til roastbiffen serverer jeg rå løk, potetsalat, tomater og agurk som jeg har finhakket. Tyttebærrømme med litt timian og hvit pepper. Server med en brødblings. Da slipper du å steike og brase når du kommer fram, sier Max Ivan og finner fram noe som ligner sjokoladesaus.

-Dette er balsamicoeddik som setter en ekstra spiss på retten. Den heller jeg, bare litt, over tomaten og agurken, sier Max Ivan.

-Og jeg som alltid har trodd at det var sjokolade som jeg har sett på tallerkener rundt omkring, sier Pål-Erik, som gleder seg til å prøvesmake påskematen.

-Sånn, raskt og fort gjort. Pakk det inn, så har du det klart til du skal reise, sier Max Ivan og ønsker god ferie.

 

BILDETEKSTER:

  1. Max Ivan har til dagens rett brukt ytrefilet av herefordkveg som er langtidsstekt.
  2. Potetsalat og rå løk hører med til denne retten sammen med finhakket tomat og agurk.
  3. Tyttebærrømme med litt timian og hvit pepper setter en ekstra piff på retten.
  4. Balsamicoeddik hever smaken ytterligere.
  5. Da er det bare å ønske god påske, smiler Max Ivan.

Tekst og bilder: Kjell R. Hermansen

 

 

 




Annonser