Sankthans-flørt ved bålet


Hvis dere kjenner sulten komme og ikke har lyst til å bryte idyllen med å begynne å kokkelere, har Max Ivan Lindkjølen et veldig godt mat-tips 

Kanskje sitter du ved vannkanten med armen rundt din kjære mens bålet kaster flakkende lys i den magiske midsommernatta. Men hvis dere kjenner sulten komme og ikke har lyst til å bryte idyllen med å begynne å kokkelere, har Max Ivan Lindkjølen et veldig godt mat-tips da Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger ankommer Kvernenga.

-I henhold til min kalender nærmer vi oss Sankthans og da vi var yngre var det den store helgen. Du skulle ut og overraske kjæresten med bål og god mat, forteller Max Ivan og finner fram en bit aluminiumsfolie.

-Dette er veldig lettvint og denne retten lager du på forhånd. Først legger du en klatt smør i bunnen før du legger på potetbiter og så synes jeg fisk er veldig godt til denne retten, men du kan bruke hva du vil, forteller Max Ivan og skjærer ørretfiletene i passe store stykker.

-Pass på å få med fettet på fisken også, det gir god smak. Så krydrer vi lett før vi tilsetter grønnsakene, sier han.

Grønn asparges snittes i passende biter sammen med litt løk og legges over fisken og potetene.

-Og helt til slutt legger vi en på klatt kryddersmør og heller på en skvett hvitvin før vi bretter opp kantene og forsegler hele pakken med å vri toppen en kvart runde, forteller han.

-Legg hele pakka inn i bålet i ti minutter så har du verdens fineste ørretmiddag å servere til din kjære, forteller Max Ivan.

- Og aluminiumsfolien åpner du forsiktig, for den bruker du som tallerken. Bare husk at du tar den med deg hjem igjen, sier han.

 

BILDETEKSTER:

  1. Max Ivan har valg ørret, men du kan bruke hva du vil til denne retten.
  2. I tillegg til poteter bruker Max Ivan årets ferske og sprø asparges og rødløk.
  3. Når alt er på plass i folien legges en klatt kryddersmør på toppen og en skvett hvitvin helles over.
  4. Brett opp kantene på folien og vri toppen en kvart omdreining for å forsegle pakken.

Tekst og foto: Kjell R Hermansen

 

 
Annonser