Smakfull restemat


Selv om det er en stund siden jul, har nok mange rester etter jula fremdeles.

  • Filename: 170119 Mat med Max Ivan Lun varmrøkt elg - RA.mp3

Og til restematen har Max Ivan Lindkjølen på Kvernenga selvsagt noen gode tips når Pål-Erik Berntsen og Radio Kongsvinger dukker opp.

-Min erfaring som kokk i 48 år er at folk handler inn for å være sikre – og gjerne litt til, forteller Max Ivan som i dag har funnet fram røkt elgkjøtt.

-Det finnes mange typer røkt kjøtt som kan brukes, men jeg har størst tilgang på elg, så da bruker jeg det i dag, forteller han.

-Skjær kjøttet i tynne skiver mens grønnsakene ligger og godgjør seg i steikepanna med en klatt smør eller litt olje. Når grønnsakene er nesten ferdig legger vi over kjøttet for å lune kjøttet – det trenger ikke å steikes eller kokes, sier Max Ivan og legger opp maten på en tallerken.

-Ha i litt fløte i steikepanna og kok den til det blir seige bobler, da har du fått ut smaken og du har en god saus til, sier Max Ivan før han overlater restematen til sjefssmaker Pål-Erik.

 

BILDETEKSTER:

 

  1. Skjær kjøttet i tynne skiver mens grønnsakene ligger og godgjør seg i steikepanna.
  2. Når grønnsakene er nesten ferdig legger du over kjøttet så det blir lunt.
  3. Når alt er ferdig kan du helle i en skvett – eller to med fløte. Det gir en god saus.
  4. Server med potet og slangeagurk.

 

 




Annonser