1.	Selvsagt må Lucia feires på Kvernenga også. Her skrider Max Ivan, Pål-Erik, Aleksandra og Maxine fram mot kjøkkenet og dagens rett – kalkungryte.

Stilt skrider kokken fram...


Også på Kvernenga gåes det i Lucia-tog.

  • Filename: 131218 Mat med Max Ivan luciamat (online-audio-converter.com).mp3

Det er mørkt i lokalet til Max Ivan da Radio Kongsvinger kommer til Kvernenga i dag, men da ansvarlig redaktør Pål-Erik Berntsen åpner døra blir han møtt av et Lucia-tog i peisestua, får et lys i hånda og beskjed om å synge med og vi får bare håpe at dagens ingredienser ikke har tatt skade av sangen ...

Som sagt, det er Lucia i dag og da bør det vel står noe helt spesielt på menyen?

- I dag er det Luciadagen, alle barns store dag før jul der de kan kle seg ut og gå med lysekrone, få lussekatter og mye godt. Og da har ikke mor eller andre tid til å lage mat. Så i den anledning lager vi en gryterett. Fram mot jul er det populært med ribbe og lutefisk, men vi foregriper nyttårsaften med kalkun og lager en kalkungryte med grønnsaker. Til dette skal vi servere stekt ris som du gjerne kan koke dagen i forveien, forteller Max Ivan.

Kalkunkjøtt skåret i terninger sammen med sopp, paprika, brokkoli og løk som setter god smak putrer i gryta mens Max Ivan steiker risen.

Det at han steiker risen gjør at den får en kraftigere smak og gir litt mer tyggemotstand.

-Sånn, da er det ferdig og bare å kose seg med middagen når ungene kommer tilbake fra Luciafeiringen, sier Max Ivan.

 

BILDETEKSTER:

  1. Selvsagt må Lucia feires på Kvernenga også. Her skrider Max Ivan, Pål-Erik, Aleksandra og Maxine fram mot kjøkkenet og dagens rett – kalkungryte.
  2. Når du steiker risen får den en kraftigere smak og gir litt mer tyggemotstand.
  3. Kjøttet og grønnsakene legges over den stekte risen før servering.
  4. Og igjen får Pål-Erik den harde oppgaven med å smake på dagens rett.

Tekst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser