Svinefilet med poteter, løk og tomater


Julematen får vente ett par uker til.

  • Filename: 221118 Mat med Max Ivan Svinefillet.mp3

Ny torsdag på Kvernenga og det nærmer seg dagene da vi skal fråtse i god og tradisjonsrik julemat, men det får vente et par uker til. Riktignok blir det en rett av svin i dag også, men Max Ivan er meget bestemt på å vente med selve julematen.

-Hadde det vært opp til meg skulle det vært forbudt å servere julemat før desember, sier Max Ivan bestemt, men med et glimt i øyet.

-Det er sikkert de som vil ha ribbe nå, men den får vente litt til. I dag blir det en liten og enkel rett av indrefilet av svin som vi har helstekt samen med godt krydder, forteller Max Ivan.

Finhakket løk hører med og jeg synes stekt løk er bedre enn rå, det blir litt for kraftig for meg, sier han.

-Stekt løk gir dessuten litt sødme og fremhever smaken på kjøttet. Dette legger jeg i panna sammen med potetbåter og finskåret tomat. Tomatene avgir litt saft som vi kan bruke som en slags saus, sier Max Ivan.

-Nå begynner fileten å bli ferdig så da legger vi alt over på en tallerken før jeg varmer litt ananas i steikepanna. Fersk ananas i terning smaker godt til denne retten, forteller han og heller på en liten skvett fløte til slutt.

-Fløten binder ananasen sammen og dette heller vi over retten til slutt, sier Max Ivan og serverer Pål-Erik dagens rett.

-Dette var aldeles nydelig, Max Ivan og det smakte litt av jul likevel, sier han.

Vel bekomme!

Tekst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser