Veganbiff/kornbiff


En mager, men velsmakende rett.

  • Filename: 291118 Mat med MAx Ivan Vegansk biff (online-audio-converter.com).mp3

Det er igjen torsdag og siste uka før vi går inn i desember med alt det innebærer av feit og god mat. Derfor har Max Ivan Lindkjølen gjort klart til en mager, men velsmakende rett helt uten kjøtt, da Pål-Erik Berntsen i Radio Kongsvinger ankommer Kvernenga.

-Vi har snakket om det før, Max Ivan, å forberede seg godt før etegildene som skal skje i desember. Og i dag skal vi gjøre de ultimate forberedelsene.

- Nå synes jeg feit mat er godt, men i dag skal vi lage en vegansk rett som også vegetarer kan spise og selvfølgelig kan vi som ikke har den innstillingen også spise dette, sier Max Ivan.

«Biffene» som serveres i dag er laget av bygg, rug og litt mais og rapsolje for å binde det sammen. Rapsolje og korn. Den er lite fargerik så jeg har litt brokkoli og champignon til.

Hva slags saus passer til dette? Knuste tomater er fint å bruke sammen med slangeagurk, det avgir mye væske og så får du sausen ut fra det. Tomat og agurk har ikke voldsomt mye smak, så derfor krydrer jeg med paprikapulver, forteller Max Ivan.

-Det lukter jo veldig godt, dette her, sier Pål-Erik og snuser inn dampen fra steikepanna.

- Hva slags krydder har du brukt i «biffene»?

-Disse har jeg krydret med salt, pepper og estragonblader, kan Max Ivan fortelle.

Og skulle du få lyst til å lage disse veganbiffene selv, er oppskriften veldig enkel. Sjekk i matforrådet og se hva slags korn du har stående.

-Helkorn bygg, havre eller hva du måtte ha. Og det du ikke har, kan du kjøpe. Kjør alt gjennom en mandelkvern og tilsett litt vann som binder det hele sammen.

Og for å få det anda saftigere kan man lage kryddersmør av plantemargarin.

Og skal vi tro Pål-Erik Berntsen, så smakte det utmerket.

-Ja, det var en veldig god smak på det og det hadde omtrent samme tekstur som kjøtt, kan han fortelle.

 

 
Annonser