Vegansk lasagne med tomat og løk


I dag skal Max Ivan Lindkjølen lage en vegansk lasagninspirert rett

  • Filename: 110419 Mat med Max Ivan, Vegansk lasagne (online-audio-converter.com).mp3

Fler og fler spør etter vegetarisk eller vegansk mat, og i dag skal Max Ivan Lindkjølen lage en vegansk lasagninspirert rett.

-Her har jeg tatt vare på alle brokkolistilker som jeg har kokt i potetvann og hatt i gulrot, kålrot, selleri og litt reddish for smakens skyld. Dette har jeg kjørt i miksmaster for å mose det og hatt det i en form strødd med potetmel før jeg har stekt det i ovnen, forteller Max Ivan.

Lasagne består vanligvis av pastaplater lagvis med ostesaus og kjøttsaus, gratinert med ost.

- Ja, lasagne består jo egentlig av pastaplater, men det kan jeg ikke bruke for de inneholder egg, noe veganere ikke spiser, forteller Max Ivan og gjør klar dagens rett med å legge to plater vegansk lasagne i steikepanna.

-Jeg bruker rapsolje og du kan også bruke druekjerneolje, men den setter litt smak, forteller han.

-Dette steker jeg sammen med løkskiver som jeg skal bruke isteden for pastaplater, legger han til.

På toppen skal det egentlig være ost, men til Pål-Eriks Berntsens store glede bruker Max Ivan lett krydrede stekte tomatskiver.

-Yes! Jeg er jo så glad i stekte tomater, utbryter Pål-Erik.

-Et lite tips til pynt: snitt persille og fres det i fettet. Da er det bare å kose seg med vegansk lasagne, sier Max Ivan.

BILDETEKSTER:

  1. Max Ivan har alltid noe vegansk mat liggende som han tar med seg ut til større arrangementer. Retten i dag består av ulike grønnsaker som er stekt i form.
  2. To skiver stekes i rapsolje sammen med løk til de er gjennomvarme og gylne i fargen.
  3. Legg løk i midten og stekte tomater på toppen.
  4. Hakket persille frest i oljen blir fin pynt til denne velsmakende retten.
  5. Da er det bare å kose seg med dagens rett, vagansk lasagne, smiler Max Ivan og serverer Pål-Erik.

Tekst og Foto: Kjell R. Hemannsen

 

 




Annonser