Veganske «kjøttboller»


I dag blir det igjen vegansk mat.

  • Filename: 070219 Mat med max ivan - RA.mp3

Det er igjen torsdag og på Kvernenga holder Max-Ivan Lindkjølen på å forberede dagens rett som er helt uten kjøtt. For i dag blir det igjen vegansk mat.

-Jeg ser du holder på med noe som ligner mistenkelig på kjøttboller, men siden det blir vegansk i dag så er det vel noe helt annet, sier Pål-Erik Berntsen i radio Kongsvinger.

-Ja, dette er veganske kjøttboller, kjøttboller i anførselstegn, laget av courn som er en meltype av rent korn, forteller Max Ivan.

De har jeg blandet med litt chili og soyabønner. Gulerøttene har jeg skåret i strimler og alt dette legger jeg i steikepanna sammen med broccoli, kålrot paprika og gulerøtter. Og når dette begynner å bli ferdig har jeg i finhakket rødløk, forteller Max Ivan.

-Jeg steker i rapsolje men man kan gjerne bruke druekjerneolje også, forteller Max Ivan og begynner å grave i en gulerot med et merkelig jern.

-Det du holder på med nå, ser ut som erter, men fargen er feil, kommenterer Pål-Erik.

-Ja, her bruker jeg et såkalt pariserjern som jeg kan hule ut runde kuler av diverse grønnsaker med, forklarer Max Ivan og legger de små gulrotkulene i en uthult agurk og danderer «kjøttboller», grønnsaker og poteter rundt den spesielle pynten.

Og Pål-Erik, som igjen må ta jobben med å smake på rettene kan fortelle at dette var godt.

-Ja, det smakte veldig godt og hadde jeg ikke visst bedre ville jeg trodd det faktisk var kjøttboller jeg spiste, smiler han fornøyd.

BILDETEKSTER:

  1. Som dagens rett har Max Ivan valgt veganske «kjøttboller» med fargerike grønnsaker.
  2. Veganske «kjøttboller» er en enkel rett der alt legges i steikepanna og stekes i raps- eller druekjerneolje.
  3. Med et pariserjern har Max Ivan hulet ut en gulrot og de små gulrotkulene får også en runde i steikepanna før han legger de i en uthult agurk.

Tekst og Foto: Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser