Villsvinnakke


Den er uønsket og svartelistet i Norge, men Max Ivan Lindkjølen mener det er en stor  ressurs.

Den er uønsket og svartelistet i Norge, men Max Ivan Lindkjølen mener det er en stor ressurs som vi bør og må benytte oss av siden den likevel er på vei inn i landet. Så i dag har han planer om å servere Pål-Erik Berntsen fra Radio Kongsvinger en biff av villsvinnakke når han ankommer Kvernenga.

-Vi importerer villsvin, som er godkjent etter alle kunstens regler og vi bruker mye villsvinnakke. Den jeg har her foran meg er langtidsstekt i 8 timer på 85-90 grader og den har jeg tenkt å lage en god biff av, forteller Max Ivan.

Biffen serverer Max Ivan med løk, hvitløksgrillet squash og grillet maiskolbe.

-Squashen skjærer jeg i 1,5 cm tykke skiver og trykker ned på den finhakkede hvitløken slik at den synker inn i squashkjøttet, forteller Max Ivan og legger squashskiven i fettet fra biffen sammen med løken.

-Mais har jeg skåret i passe store stykker og ruller fram og tilbake i panna slik at den blir varm hele veien rundt, forteller han.

-Men du bruker ikke vanlig hvitløk, ser det ut som, spør Pål_erik.

-Nei, jeg bruker kinesisk hvitløk fordi den er mildere og mer behagelig og fin å grille. Og så er det viktig å ha litt farge på maten når du legger den opp, forteller Max Ivan og legger strimler av rød paprika i panna og gir det litt varme før han serverer dagens rett – biff av villsvin som i følge Pål-Erik smakte veldig godt.

BILDETEKSTER:

  1. Av den langtidsstekte villsvinnakken skjærer Max Ivan skiver i 1,5 cm tykkelse.
  2. Squashen skrelles og skjæres i skiver.
  3. Press squashen ned i hvitløken slik at den fester seg i fruktkjøttet og legg den på stekeplaten med hvitløkssiden ned.
  4. Rull maiskolbene fram og tilbake for å gi de jevn varme.
  5. Med spesielle «maisgafler» er det lett å spise maiskolbene, demonstrerer Max Ivan.
  6. Her strimles rød paprika og varmes på plata før servering. Det er for å gi litt farge til maten når vi legger den opp, forklarer Max Ivan til Pål-Erik.

Tekst og Bilder: Kjell R. Hermansen

 

 
Annonser